Avusturya Erasmus Vizesi :Avrupa Birliği Destekli bir eğitim programı olan Erasmus programı ile Avusturya’daki eğitim kurumlarında 180 gün içinde 90 gün içinde kısa bir şekilde başır günü eitim almak için seyahat etmek isteyus almak için seyahat etmek isteyen kur
Erasmus vizesi diğer kısa vize türlerinde olduğu gibi Schengen vizesi kapsamındadır ve bordo pasaport dışında herhangi bir pasaporta (yeşil, gri, siyah) olan kişilerı bu vizedtad muaf tutrmak. 90 günden daha uzun sürecek bir eğitime katılmak istiyorlarsa uzun süreli D vize türüne başvuru yapmaları gerekmektedir.
Vizata group ile Avusturya Erasmus vizesi alma imkânı bulunmaktadır. Vizata group, adımda sizlerin yanında olmakta ve Avusturya Erasmus vize işlemlerini tamlamasını sağlamakta.
Vizata group ile Avusturya Erasmus vizesi için başvuru yapmak üzere başvuruda bulunmak istediğiniz zorunlu evrakların listesi tarafınıza mail ve sms yoluyla iletilir. Siz talep edilen belgeyle yazılmış ve hatasız hazırlayıp dosya haline getirdikten sonra tarafımıza kargo yoluyla iletmeniz gerekir. Dosyanız Avusturya vize uzmanlarımıza ulaştıktan sonra kontrolleri yapılır ve eksik, hatalı bilgi verilir. Dosya aşaması tamamlandıktan sonra parmak izimak üzere başvuru sonra randevunuz. Alınan randevu günü ve saatinde uzmanlarımızdan biri parmak izi işlemi sırasında sizlere sohbet edebilirsiniz.
Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra vizenin sonuçlanması beklenir. Avusturya Erasmus vizesi başvurusu sonuçlanma süresi ortalama 7-15 iş günü olmaktadır. Vize kararları tamamen konsolosluğa aittir ve Vizata group sonuca herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Vizeniz sonuçlandıktan sonra pasaportunuzuden şahsen teslim alabilir ya da kargo yoluyla tarafınıza iletebilirsiniz. Vize reddi durumunda ucret iadesi yapılamamakla birlikte yeniden başvuru hakkı bulunmaktadır.
Avusturya Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar
Avusturya kısa öğrenci vizesi 2020 yılı için en fazla 90 günlük bir süre için verilebilir. Eğitim / Araştırma süresinin 90 günü aşacağı D vizesine başvurulmalıdır. Verilen vize ile Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır.
Vize başvuru seyahatlerinin başlangıcından en az 4 hafta önce olması gerekir. Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir. Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır. Vizelerinin seyahatin kalitesine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel birkaç haftayı da bulabilmektedir. Başkonsolosluk ek evrak talep hakkına sahiptir. Hatalı, yanlış ve sahte evraklar vizenizin reddedilmesine sebep olacaktır.
Vize başvuru formu: Başvuru formunun elle yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.
Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı. Güncel diğer pasaportunuz ve eski pasaportunuzun ve daha önce alınan vize fotokopileri başvuruya muhakkak eklenmelidir. Pasaport fotokopisi ve daha önce alınan vize fotokopileri de eklenmelidir.
Fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş renkli biyometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır.
AB`nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla gidiyorsanız:
Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubun aslı
Bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Egitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş yazı
Training/Learning Agreement
Hibe bilgisi
Özel araçlı seyahatlerde: Ruhsat fotokopisi, uluslararası sürücü belgesi ve yol güzergahının detaylı beyanı.
Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: Rezervasyon belgesi (gidiş ve dönüş)
Konaklama (Bütün süreyi kapsamak zorunda):
Öğrenci yurdu ya da OEAD belgesi
Kira kontrati/tapu fotokopisi,
Arkadaş/Akraba yanında konaklanacaksa: Yanında kalacağınız kişiden dilekçe ve pasaport fotokopisi, kira kontratı/tapu fotokopisi, ikamet sureti (Meldezettel)
Otel rezervasyonu
Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.
Başvuru sahibi öğretim görevlisi ise:
Antetli kağıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin Almanca veya İngilizce olması zorunludur. Belgenin içeriğinde bulunması gereken bilgi:
İşverenin açık adresi ve telefon numarası (sabit hat)
Çalışanın göreve başlama tarihi
Çalışanın şirket içerisindeki pozisyonu
Çalışanın izinli olduğu gün sayısı
İmzalayan yetkilinin adı, soyadı ve görevi
Son 3 ayın maaş bordrosu
Başvuru sahibi öğrenci ise:
Öğrenci belgesi (QR kodlu tercih edilmelidir)
Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini uygun belgeler ile inandırıcı şekilde sunmak müracaatçının sorumluluğundadır. Öğrenciler ebeveynlerinin belgelerini sunmalıdır.
Seyahat masraflarını karşılayacak kişi başvuru sahibinin kendisi değilse noter tasdikli taahhütname başvuruya eklenmelidir. Alternatif olarak taahhüt eden kişi şahsen, başvuru esnasında, dilekçe yazıp imzalayabilir.
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü veya hesap cüzdanlarının orijinalleri ve fotokopisi, banka imza sirküleri, bankadan alınan tüm belgeler banka tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir) Banka hesabına yatırılan yeni meblağların değerlendirilmeye alınması için gelirin kaynağı belgelenmelidir.
Hesabınızda bulundurmanız gereken tutar:
24 yaşına kadar: 502,24 EUR/beher ay
24 yaş ve üstü: 909,42 EUR/beher ay
Ödeyeceğiniz konaklama bedeli 288,87 Euro`yu aştığı takdirde aradaki farkı da hesabınızda bulundurmalısınız.
Muvafakatname: Başvuru sahibi reşit değilse, 18 yaşın altında ise ve yalnız veya sadece bir ebeveyn veya yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Seyahate eşlik etmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname gereklidir. Anne ve baba resmi olarak boşandıysa velayetin kime verildiğine dair belge.
Erasmus Vizesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Erasmus Nedir?
Erasmus, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir A.B. programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa ve öğrenci ve kişisel değişimi yapabilmeleri için saıtışılık Erasmus Tezleri Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin, farklı ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarında bulunmalarınırın Yabancı dil kursları, diploma programları, öğrenci değişim programları Erasmus’un kapsamı içinde değildir.
Erasmus Ülkeleri Hangileridir?
Erasmus programı ile gidilebilecek ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonyavi, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, İstanbul, Avcrea, Polonya, Romanya, İstanbul, Avusturya, Polonya, Romanya, İstanbul. İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn. 27 Avrupa Birliği üyesi ülke ve A.B. Üyesi olmayan fakat Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’nin aday ülkeler arasında yer alan Türkiye Erasmus programı içinde yer çay.
Avusturya Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?
Üniversiteler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı kriterlerine göre belirler. Öğrencinin toplam not ortalaması bir değerlendirme ölçüsüdür. Başvurular öğrencinin Erasmus’ta bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılır. Ancak üniversitenin Erasmus üniversite beyannamesine sahip olması gerekir. Öğrencinin okumakta olduğu üniversitenin ve gideceği üniversitenin Erasmus olması şarttır. Her üniversite Erasmus başvuru, seçim ve sınav tarihlerini kendi takvimine göre düzenler. Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın kriterlerine göre öğrenci seçmesini yapar ve başvuruları kabul eder.
Erasmus Uzatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Erasmus uzatmak isteyenler Türkiye’de okudukları kuruma bildirimde bulunmalıdırlar. Bana onayından sonra ilgili uzatma işlemine süt yeterli mevcutsa uzatma işlemi yapılmakla birlikte Erasmus biriminin yetkisinde Erasmus vizesi hibesiz olarak da uzatılabilir. Erasmus dönemini uzatmak isteyen eğitim öğren okulu değiştiremezler.
Erasmus Hibesi
Erasmus programından yararlanacak olan yurt öğrenim gördükleri süre zarfında kaldıkları süre boyunca finansal destek verilir. Erasmus hibesi olarak bilinen bu destek kredi statüsünde olmayıp öğrencilerden geri talep edilmez. Öğrenci Erasmus hibesi ile yurt dışında konaklama ve benzeri tüm masraflarını karşılayacak yeterlilikte değildir. Bir yıllık akademik sürede (3-12 ay arasında) Erasmus programı yapan Erasmus hibesi alırlar. Erasmus kontenjanından yararlanamayan öğrenciler ise bütün masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla hibesiz Erasmus programına başvurabilirler. Erasmus programı öğrenciye konaklama yeri okulun okulunda değildir. Bununla birlikte öğrenci AB ofislerinden ilgili danışmanlık alabilir.
Avusturya Erasmus Programı Vizesinin Süresi Ne Kadar?
Avusturya Erasmus programında öğrencilerle 3 ila 12 aya arası değişim programından faydalanabilirler. Bu süre daha sonradan Avusturya ve Türkiye’deki resmi kurumlara başvurularak uzatılabilir. Lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler Avusturya Erasmus programından faydalanabilirler.
Avusturya Erasmus Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?
Erasmus öğrencisi hak kazandıktan sonra Türkiye’deki Avusturyan Konsolosluğun başvuru yapılması gerekiyor. Avusturya Erasmus vizesinin veriliş süresi 7- ila 10 gün içindedir. Ancak Erasmus programının başvuruları 5 ay önceden yapılması ve kabul edilmesi halinde bu süre olmaktadır.
Avusturya Erasmus Programı İçin Sponsor Şart mı?
Erasmus programı kapsamında hibe alan içeriği sponsorlu gitmesine ve sponsor evrakları sunmasına gerek yoktur. Erasmus dışında bir eğitim programı ile Avusturya’ya eğitim almaya gidiyorsanız, sponsor evraklarını sunmanız gerekiyor. Sponsorunuzun birinci dereceden yakınınız olması ve Avusturya’da kaldığınız süre zarfında eğitim ve konaklama masraflarınızı karşılayacak finansal yeterlilikte olması gerekir. Erasmus hibe verildiıysa, süt yazının üniversiteniz tarafından Avusturya Konsolosluğu’na bildirilmesi gerekmiyor.
Erasmus programı dışında Avusturya’ya eğitim amaçlı gidenlerden istenen belgeler
1- Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli) 2- Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşesi olan) 3- 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fonlu, güncel) 4- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren) 5- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, orjinal belge) 6- Öğrencinin başvurusunu gerçekleştirdiği okuldan aldığı kayıt kabul belgesi.
Öğrenciler için sponsor olacak velilerin hazırlaması gereken evraklar:
A – İşveren ise;
1 – Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı) 2 – SGK hizmet dökümü 3 – Güncel şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri) 4 – Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
B- Çalışan ise,
1- İşveren yazısı (İşveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten kaşe ve imzalı) 2- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı) 3- Güncel tarihli şirket evraklarınız (Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri) 4- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (kaşeli ve imzalı) 5- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli) 6- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
C – Devlet Memuru ise
1- Çalışma ve resmi izin belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış) 2- Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz) 3- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli) 4- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı) 5- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
D – Emekli ise
1 – Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı) 2 – Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli) 3- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı) 4- Emeklilik kartı fotokopisi
Avusturya Erasmus Vizesi
Avusturya Erasmus Vizesi :Avrupa Birliği Destekli bir eğitim programı olan Erasmus programı ile Avusturya’daki eğitim kurumlarında 180 gün içinde 90 gün içinde kısa bir şekilde başır günü eitim almak için seyahat etmek isteyus almak için seyahat etmek isteyen kur
Erasmus vizesi diğer kısa vize türlerinde olduğu gibi Schengen vizesi kapsamındadır ve bordo pasaport dışında herhangi bir pasaporta (yeşil, gri, siyah) olan kişilerı bu vizedtad muaf tutrmak. 90 günden daha uzun sürecek bir eğitime katılmak istiyorlarsa uzun süreli D vize türüne başvuru yapmaları gerekmektedir.
Vizata group ile Avusturya Erasmus vizesi alma imkânı bulunmaktadır. Vizata group, adımda sizlerin yanında olmakta ve Avusturya Erasmus vize işlemlerini tamlamasını sağlamakta.
Vizata group ile Avusturya Erasmus vizesi için başvuru yapmak üzere başvuruda bulunmak istediğiniz zorunlu evrakların listesi tarafınıza mail ve sms yoluyla iletilir. Siz talep edilen belgeyle yazılmış ve hatasız hazırlayıp dosya haline getirdikten sonra tarafımıza kargo yoluyla iletmeniz gerekir. Dosyanız Avusturya vize uzmanlarımıza ulaştıktan sonra kontrolleri yapılır ve eksik, hatalı bilgi verilir. Dosya aşaması tamamlandıktan sonra parmak izimak üzere başvuru sonra randevunuz. Alınan randevu günü ve saatinde uzmanlarımızdan biri parmak izi işlemi sırasında sizlere sohbet edebilirsiniz.
Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra vizenin sonuçlanması beklenir. Avusturya Erasmus vizesi başvurusu sonuçlanma süresi ortalama 7-15 iş günü olmaktadır. Vize kararları tamamen konsolosluğa aittir ve Vizata group sonuca herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Vizeniz sonuçlandıktan sonra pasaportunuzuden şahsen teslim alabilir ya da kargo yoluyla tarafınıza iletebilirsiniz. Vize reddi durumunda ucret iadesi yapılamamakla birlikte yeniden başvuru hakkı bulunmaktadır.
Avusturya Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar
Avusturya kısa öğrenci vizesi 2020 yılı için en fazla 90 günlük bir süre için verilebilir. Eğitim / Araştırma süresinin 90 günü aşacağı D vizesine başvurulmalıdır. Verilen vize ile Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır.
Vize başvuru seyahatlerinin başlangıcından en az 4 hafta önce olması gerekir. Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir. Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır. Vizelerinin seyahatin kalitesine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel birkaç haftayı da bulabilmektedir. Başkonsolosluk ek evrak talep hakkına sahiptir. Hatalı, yanlış ve sahte evraklar vizenizin reddedilmesine sebep olacaktır.
AB`nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla gidiyorsanız:
Başvuru sahibi öğretim görevlisi ise:
Antetli kağıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin Almanca veya İngilizce olması zorunludur. Belgenin içeriğinde bulunması gereken bilgi:
Başvuru sahibi öğrenci ise:
Hesabınızda bulundurmanız gereken tutar:
Ödeyeceğiniz konaklama bedeli 288,87 Euro`yu aştığı takdirde aradaki farkı da hesabınızda bulundurmalısınız.
Erasmus Vizesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Erasmus Nedir?
Erasmus, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir A.B. programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa ve öğrenci ve kişisel değişimi yapabilmeleri için saıtışılık Erasmus Tezleri Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin, farklı ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarında bulunmalarınırın Yabancı dil kursları, diploma programları, öğrenci değişim programları Erasmus’un kapsamı içinde değildir.
Erasmus Ülkeleri Hangileridir?
Erasmus programı ile gidilebilecek ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonyavi, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, İstanbul, Avcrea, Polonya, Romanya, İstanbul, Avusturya, Polonya, Romanya, İstanbul. İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn. 27 Avrupa Birliği üyesi ülke ve A.B. Üyesi olmayan fakat Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’nin aday ülkeler arasında yer alan Türkiye Erasmus programı içinde yer çay.
Avusturya Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?
Üniversiteler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı kriterlerine göre belirler. Öğrencinin toplam not ortalaması bir değerlendirme ölçüsüdür. Başvurular öğrencinin Erasmus’ta bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılır. Ancak üniversitenin Erasmus üniversite beyannamesine sahip olması gerekir. Öğrencinin okumakta olduğu üniversitenin ve gideceği üniversitenin Erasmus olması şarttır. Her üniversite Erasmus başvuru, seçim ve sınav tarihlerini kendi takvimine göre düzenler. Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın kriterlerine göre öğrenci seçmesini yapar ve başvuruları kabul eder.
Erasmus Uzatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Erasmus uzatmak isteyenler Türkiye’de okudukları kuruma bildirimde bulunmalıdırlar. Bana onayından sonra ilgili uzatma işlemine süt yeterli mevcutsa uzatma işlemi yapılmakla birlikte Erasmus biriminin yetkisinde Erasmus vizesi hibesiz olarak da uzatılabilir. Erasmus dönemini uzatmak isteyen eğitim öğren okulu değiştiremezler.
Erasmus Hibesi
Erasmus programından yararlanacak olan yurt öğrenim gördükleri süre zarfında kaldıkları süre boyunca finansal destek verilir. Erasmus hibesi olarak bilinen bu destek kredi statüsünde olmayıp öğrencilerden geri talep edilmez. Öğrenci Erasmus hibesi ile yurt dışında konaklama ve benzeri tüm masraflarını karşılayacak yeterlilikte değildir. Bir yıllık akademik sürede (3-12 ay arasında) Erasmus programı yapan Erasmus hibesi alırlar. Erasmus kontenjanından yararlanamayan öğrenciler ise bütün masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla hibesiz Erasmus programına başvurabilirler. Erasmus programı öğrenciye konaklama yeri okulun okulunda değildir. Bununla birlikte öğrenci AB ofislerinden ilgili danışmanlık alabilir.
Avusturya Erasmus Programı Vizesinin Süresi Ne Kadar?
Avusturya Erasmus programında öğrencilerle 3 ila 12 aya arası değişim programından faydalanabilirler. Bu süre daha sonradan Avusturya ve Türkiye’deki resmi kurumlara başvurularak uzatılabilir. Lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler Avusturya Erasmus programından faydalanabilirler.
Avusturya Erasmus Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?
Erasmus öğrencisi hak kazandıktan sonra Türkiye’deki Avusturyan Konsolosluğun başvuru yapılması gerekiyor. Avusturya Erasmus vizesinin veriliş süresi 7- ila 10 gün içindedir. Ancak Erasmus programının başvuruları 5 ay önceden yapılması ve kabul edilmesi halinde bu süre olmaktadır.
Avusturya Erasmus Programı İçin Sponsor Şart mı?
Erasmus programı kapsamında hibe alan içeriği sponsorlu gitmesine ve sponsor evrakları sunmasına gerek yoktur. Erasmus dışında bir eğitim programı ile Avusturya’ya eğitim almaya gidiyorsanız, sponsor evraklarını sunmanız gerekiyor. Sponsorunuzun birinci dereceden yakınınız olması ve Avusturya’da kaldığınız süre zarfında eğitim ve konaklama masraflarınızı karşılayacak finansal yeterlilikte olması gerekir. Erasmus hibe verildiıysa, süt yazının üniversiteniz tarafından Avusturya Konsolosluğu’na bildirilmesi gerekmiyor.
Erasmus programı dışında Avusturya’ya eğitim amaçlı gidenlerden istenen belgeler
1- Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2- Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşesi olan)
3- 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fonlu, güncel)
4- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
5- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, orjinal belge)
6- Öğrencinin başvurusunu gerçekleştirdiği okuldan aldığı kayıt kabul belgesi.
Öğrenciler için sponsor olacak velilerin hazırlaması gereken evraklar:
A – İşveren ise;
1 – Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
2 – SGK hizmet dökümü
3 – Güncel şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4 – Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
B- Çalışan ise,
1- İşveren yazısı (İşveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten kaşe ve imzalı)
2- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
3- Güncel tarihli şirket evraklarınız (Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
4- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (kaşeli ve imzalı)
5- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
6- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
C – Devlet Memuru ise
1- Çalışma ve resmi izin belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
2- Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
3- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
4- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
5- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
D – Emekli ise
1 – Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
2 – Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
3- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
4- Emeklilik kartı fotokopisi