Schengen Vizesi : Uluslararası seyahatlerde kişilerin mutlaka vize alması zorunlu hallerdendir. Kişilerin vize alabilmek için ülkelerin sunmuş olduğu şartları yerine getirmesi son derece önemlidir. Bu işlemler sırasında en çok merak edilen ise Schengen vizesi nedir sorusudur. Schengen vizesi tek bir vize ile 33 ülkeyi gezebilme imkanı vardır. Bu vize ile Doğu Avrupa haricinde ki birçok Avrupa ülkesinde çok rahat şekilde dolaşabilme hakkı elde ediyorsunuz. Schengen bölgesi olarak adlandırılan bölgede 33 tane ülkenin 26 tanesi bu vizeyi verebilme yetkisine sahiptir.
Schengen Vizesi ile Hangi Ülkeler Ziyaret Edilebilir?
Schengen üyesi ülkeler hangileridir sorusuna ise verilebilecek birçok yanıt vardır. Bu ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan en fazla ziyaret edilen Schengen ülkelerindendir.
Bu ülkelerin dışında Güney Kıbrıs, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan da Schengen ülkeleri arasında yer alıyor.
Bir diğer Schengen ülke grubu ise Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, San Marino, Yunanistan, Vatikan yer alıyor.
Schengen Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Yurt dışı seyahatine çıkmayı düşünenlerin merak ettiği konulardan bir diğeri ise Schengen vizesi nasıl alınır sorusudur. Schengen vizesi alabilmek için öncelikle başvuru formunuzu eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Her ülkenin Schengen vize başvuru formu farklılık gösterebilir. Bu nedenle dikkatli bir form seçimi yapmanız gerekiyor. Vize işlemleri sırasında aynı zamanda diğer evrakların da genel olarak hazırlanması ve vize ücretlerinin de yatırılması gereklidir. Schengen vizesine nasıl başvuru yapılır diye soranların öncelikle evrakları eksiksiz hazırlaması gerekiyor. Parmak izi, vize randevusu önemli detaylardır. Evraklar yanında vize ücretlerinin de ilgili mercilere yatırılması önemli detaylar arasındadır.
Schengen Vize İşlemlerinde Evraklar
Vize başvurusu yapacak kişilerin sorduğu önemli sorulardan birisi de Schengen vize başvuruları için hazırlanması gereken evraklar nelerdir sorusudur. Evrak listesi de yine ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Ancak genel evraklar arasında pasaport, ikametgah belgesi, yaşı küçükler için izin belgesi, biyometrik fotoğraf, parmak izi sonucu, vize ücreti yatırıldı dekontu, davetiye, başvuru belgesi, dilekçe mutlaka olması gereken evraklar arasındadır. Bunların yanında mesleki ve eğitim ile ilgili evrakların, evlilik evraklarının da bulunması gereklidir. Pasaportunuz yeni ise eski pasaportlarınızın da evrak listesinde bulunması önemlidir.
Schengen Vize Başvuru Ücretleri
Schengen vizesi alacak olan kişilerin ödeyeceği birtakım ücretler vardır. Schengen vize başvuru ücreti ne kadar diye soranlar için bu konuda net bilgi verilmesi kolay değildir. Çünkü Schengen vize ücretleri ülkeden ülkeye değişir. Aynı zamanda her yıl güncellenen ücretlerdir.
Çocuklar için Schengen vize başvuru ücreti de yine güncellenen ve ülkeler arasında farklı olan ücretlerdendir. Ancak yetişkinlerin aldığı vizeye göre biraz daha düşük bir ücreti vardır. Yabancılar için Schengen vize başvuru ücreti de alınan ücretlerden biridir. Bu ücretlerin eksiksiz ve güncel olarak yatırılması ve sonrasında alınan dekontun başvuru dosyasına konması gerekir.
Vize ücreti işlemleri sonrasında ise merak edilen bir diğer konu Schengen vize randevuları nasıl alınır konusudur. Vize randevularının alınma şekli konsolosluklara ve elçiliklere göre farklılık gösteriyor. Bazı randevular şahsen alınırken bazılarının online olarak alınması gereklidir.
Schengen Vizesinde Parmak İzi Uygulaması
Schengen vize başvuruları sırasında biyometrik veri beyanı (parmak izi) zorunlu mu sorusuna verilecek yanıt evettir. Bu uygulama için şahsen konsoloslukta bulunmak durumundasınız. Ancak bu uygulamadan 12 yaş altı çocuklar, parmak izi alınamayacak şekilde fiziki engeli olanlar ve Schengen ülkeleri tarafından davet edilen resmi üyelerin parmak izi muaf tutulmaktadır. Parmak izlerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Bir defa alınmış ise sonraki beş yıl içerisinde yenilenmesi gerekli değildir.
Önemli sorulardan bir diğeri ise 18 yaş altı başvuru sahipleri Schengen vize başvuruları için biyometrik veri beyanında bulunması gerekir mi sorusudur. 12 yaş üzerindeki herkes bu başvuruyu ve parmak izi uygulamasını yapmak durumundadır. Muafiyetler yalnızca 12 yaşın altında olanlar için geçerlidir.
Schengen Başvurularında Merak Edilen Konular
Schengen vize başvurularında yetki alanı sınırlaması veya bölge farkı uygulaması nedir? sorusu çok sık sorulan sorulardan birisidir. Her konsolosluğun bir yetki alanı vardır. Bu yetki alanına bakıldığında her birinin görevleri ve hizmet alanları ayrıdır. Bu nedenle vize başvuru sahipleri kafalarına göre bir vize başvuru merkezinden hizmet alamazlar.
Schengen vize başvurularında konsolosluğa gidecek miyim veya konsolosluk vize başvurunuz için mülakat yapar mı konusunda bu vizelerde genel olarak bir mülakat durumu olmadığı söylenebilir. Genelde bu vize türünde telefon aracılığı ile de görüşmeler yapılabiliyor. Amaç sadece başvuru sahibini daha yakından tanımaktır.
Schengen Vize Mülakatında Sorulan Sorular
Schengen vizesi mülakatında ne gibi sorular sorulur? Bu sorular birbirinden farklıdır. Her ülke farklı sorular yöneltebilir. Ancak genel itibari ile seyahat amacı, ne kadar kalınacağı, tanıdık olup olmadığı, eğitim ise detayları, iş ise detayları gibi konularda bilgiler isteniyor. Mesleğiniz, çalıştığınız pozisyon, eğitim dereceniz gibi konularda da çeşitli sorular yöneltilir.
Konsolosluk vize başvuru işlemi konsoloslukta devam ederken başvuru sahibinden yeni evraklar isteyebilir mi? Evet isteyebilir. Bu durum da yine ülkelerin vize prosedürlerine göre değişen bir durumdur. Aynı zamanda kişilerin yaşam şekline göre de ek evrak talebinde bulunabilirler. Medeni durumu değişmiş ise, düzenli bir işi yok ise ek olarak birtakım belgeler hazırlanması istenebilir.
Uzun süreli Schengen vizesi nasıl alınır? Sorusuna verilecek yanıt ise bu vize işlemini ilk defa yapanlar için uzun vize almak zordur. Turistik amaçlı olarak alınan vizelerde de uzun bir vize almak kolay değildir. Süreye genelde karar veren konsolosluklardır.
İki ya da Çok Girişli Schengen Vizesi Nedir?
İki ya da çok girişli Schengen vizesi nasıl alınır konusunda da birçok kişi merak içerisindedir. Bu vize türü bir ülkeye birden fazla defa giriş çıkış yapacak kişiler tarafından alınan vizelerdendir. Bu vize ile Schengen üyesi olmayan bir ülkeyi ziyaret etmeniz gerekebilir. Böyle durumlarda iki ya da çok girişli bir vize son derece önemlidir. Bu vizeyi alabilmek için vize başvurusu için Schengen ülkesinin kendi konsolosluğuna konu ile ilgili bir dilekçe yazmanız gerekiyor. Dilekçenin İngilizce olmasına dikkat edilmelidir. Seyahat planınız için de gerekli evrakları vermeniz önemlidir.
En uzun süreli Schengen vizesi veren ülkeler hangileri? Diye sorulduğunda ise farklı ülke isimleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu soruya net bir cevap mümkün değildir. Ancak ülkeler arası diplomatik ilişkiler durumu yakından ilgilendirmektedir. Eğer iki ülke arasında ciddi bir ticari ilişki var ise o ülkeden daha uzun süreli vize almak mümkün olabilir. Fransa, Hollanda, İtalya, Almanya, İsveç bu ülkeler arasında sayılabilir.
5 yıllık Schengen vizesi nasıl alınır sorusu da merak edilen ancak cevabı zor olan sorulardan biridir. 5 yıllık vize alabilmek için pasaportunuzda öncesinden 3 yıllık bir Schengen vizesi alınmış olması gerekiyor.
Vize Reddi Durumunda Neler Yapılmalıdır?
Vize başvurum reddedildi ne yapmalıyım? Böyle bir durumda yapılması gereken en önemli şey bu durumun hemen herkesin başına gelebileceğini bilmektir. Red gerekçesi birçok duruma göre değişebilir. Böyle bir durumda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Profesyoneller bu konuda son derece başarılıdır. Vize ret kararı karşısında tüm eksikleri personeller tamamlar ve yeniden bir başvuru yapılır. Bununla birlikte ret mektubunuzu saklayın ve daha sonraki başvurunuz için bu mektubu bir rehber olarak kullanın. Çünkü bu mektupta tüm gerekçeler detaylı şekilde belirtilir. Vize başvurusu yaptığınız koşulları düzeltin ve yeniden daha düzenli, eksiksiz bir başvuru için hazırlanın. Bu konuda profesyonellerden destek alabilirsiniz. Firmamız sizlere bu hizmetler neticesinde son derece detaylı hizmetler sunuyor ve profesyonel vize başvurusu yapmanızda önemli bir yol gösterici oluyor. Eğer vizeniz 2 ve 8. Maddelerden biri nedeni ret almış ise tüm rezervasyonları değiştirin farklı bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapınve sonrasında vizenizi takibe alın. Biraz riskli olsa da bu yöntemi denemek çok zaman işe yarar. Vize başvuruları için profesyonel personellerimizden her zaman destek alabilirsiniz.
Schengen Vize Başvurularında 2015 Yılı Öncesinden Verilmiş Parmak İzleri Kabul Edilmeyecek?
Schengen vize başvurusunda bulunan kişilerin bazı prosedürleri ve kuralları yerine getirmesi gerekir. Bu prosedürler arasında uygulanması gereken bir işlem de parmak izi kaydıdır. Parmak izi bilgisi için vize başvurusunda bulunan kişinin parmak izi işlem merkezine giderek bu işlemi tamamlaması gerekir. Schengen vize başvurularında parmak izi alınan kişileri 59 ay boyunca tekrar parmak izi bilgisi vermesine gerek yoktu. Ancak 25 Eylül 2014 yılında başlayan parmak izi prosedürü 59 ayı tamamladığından dolayı vize başvurusunda bulunacak kişilerin tekrar parmak izi vermeleri gerekecektir. 2015 yılında parmak izi bilgisi veren kişilerin tekrar bu işleme tabi tutulacaktır. 2015 yılından önce parmak izi veren kişilerin parmak izi bilgileri kabul edilmemektedir.
Schengen Vizesi
Schengen vizesi, Schengen kategorisinde yer alan ülkelere yapılacak seyahatler için alınacak vize türüdür. Schengen kapsamında toplamda 33 ülke yer almaktadır. Bu ülkelerin çoğunluğu Avrupa Birliğine üye ülkelerdir. Schengen vizesi bulunan kişiler diğer schengen ülkelerine vizesiz geçiş yapma hakları bulunur. Yapılan schengen anlaşması ile schengen ülkeleri arasında geçiş yapmak mümkündür. Tüm schengen ülkeleri schengen vizesi için talep ettiği kurallar ve prosedürler küçük değişiklikler görülse de genel itibariyle aynıdır . Schengen vizesi bulunan kişiler 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatleri için diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler. İngiltere, İtalya, Polonya, Norveç İsveç, Amerika gibi birçok ülke schengen kategorisinde yer alır. Schengen vizesi bulunan kişiler vize başvurusu yaptıkları ülkelere giriş yapıp daha sonra diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Schengen vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle vize türünü belirlemeleri gerekir. Vize türüne uygun şekilde gerekli evraklar ve belgeler hazırlanıp seyahat edilecek ülkenin Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’ne vize başvurusu oluşturulmalıdır. Schengen vizesi için talep edilen evrakların ve belgelerin eksiksiz ve prosedürü uygun şekilde hazırlanmış olması gerekir. Daha önceden varsa schengen vizesi fotokopileri de vize dosyası içerisine konulmalıdır. Schengen vizesi ile ilgili gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması vize randevusu oluşturma gibi tüm vize işlemleri için kurumumuzdan yardım alabilirsiniz.
Schengen Vize Ücretlerine Şubat 2020’de Zam Geliyor?
Schengen vizesi kapsamında birçok Avrupa ülkesi bulunur. Schengen vizesi ile birçok Avrupa ülkesine geçiş yapılabilmektedir. Vize ücretleri her yıl farklılık gösterir. Schengen vizesi yetkilisi yaptığı açıklamada 2020 yılının Şubat ayında schengen vize ücretinde artış olacağını belirtmiştir. Konsolosluk harç bedelinin 80 Euro’ya çıkacağı belirtilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda 60 Euro olan schengen vize ücreti 80 Euro’ya çıkmıştır. Schengen vize ücreti Konsolosluk harcının araştırmacı, öğrenci ve 6 yaşından küçük kişilerin de alınmayacağı da belirtilmiştir. Yapılan değişiklik sonrasında ülkemizden schengen bölgesinde yer alan ülkelere yapılacak seyahatler için bütçe ayarlanmasını 80 Euro üzerinden yapılması gerekir.
Schengen Vizesi Nedir?
1995 yılında imzalanan schengen sözleşmesi sonrasında sözleşmede bulunan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Schengen bölgesinde yer alan iki ülke arasında serbest dolaşım hakkı verilmiştir. Schengen kapsamında bulunan ülkelere girişlerde ortak kurallar ve prosedürler uygulanır. Bu ülkeler arasında emniyet ve yargı alanlarında işbirliği yapılmaktadır. Schengen kapsamının dışında kalan ülkelerin bu ülkelere seyahatleri için schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da schengen bölgesinde bulunan ülkelere seyahat edebilmek için schengen vizesi almaları gerekir. Schengen vizesi bulunan kişiler 180 gün içinde 90 günlük seyahatlerinde schengen ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkına sahiptir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus hangi schengen vizesi sahiplerin öncelikle schengen vizesi aldıkları ülkeye giriş yapmaları gerekir. Daha sonra diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler.
Schengen Vizesi Kapsamında Yer Alan Ülkeler
Avrupa Birliğine üye ülkelerinde bulunduğu toplam 33 ülke schengen bölgesi içerisinde yer alır. Schengen vizesi kapsamında yer alan ve Avrupa Birliğine üye olan ülkeler Almanya, Avustralya Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Hollanda, Fransa, İsveç, İspanya, Letonya, İtalya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Macaristan, Portekiz, Polonya, Slovenya, Slovakya Yunanistan’dır. Avrupa Birliğine üye olmayan ancak schengen kapsamında yer alan diğer ülkeler ise Norveç, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre ve İzlanda’dır. Schengen vizesi ve ücretleri hakkında güncel ve detaylı bilgi için kurumumuzla irtibata geçebilirsiniz. Kurumumuz tüm vize işlemleri için profesyonel ve deneyimli elemanları ile hizmet vermektedir.
SCHENGEN VİZESİ
SCHENGEN VİZESİ NE DAİR HER ŞEY
Schengen Vizesi : Uluslararası seyahatlerde kişilerin mutlaka vize alması zorunlu hallerdendir. Kişilerin vize alabilmek için ülkelerin sunmuş olduğu şartları yerine getirmesi son derece önemlidir. Bu işlemler sırasında en çok merak edilen ise Schengen vizesi nedir sorusudur. Schengen vizesi tek bir vize ile 33 ülkeyi gezebilme imkanı vardır. Bu vize ile Doğu Avrupa haricinde ki birçok Avrupa ülkesinde çok rahat şekilde dolaşabilme hakkı elde ediyorsunuz. Schengen bölgesi olarak adlandırılan bölgede 33 tane ülkenin 26 tanesi bu vizeyi verebilme yetkisine sahiptir.
Schengen Vizesi ile Hangi Ülkeler Ziyaret Edilebilir?
Schengen üyesi ülkeler hangileridir sorusuna ise verilebilecek birçok yanıt vardır. Bu ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan en fazla ziyaret edilen Schengen ülkelerindendir.
Bu ülkelerin dışında Güney Kıbrıs, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan da Schengen ülkeleri arasında yer alıyor.
Bir diğer Schengen ülke grubu ise Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, San Marino, Yunanistan, Vatikan yer alıyor.
Schengen Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Yurt dışı seyahatine çıkmayı düşünenlerin merak ettiği konulardan bir diğeri ise Schengen vizesi nasıl alınır sorusudur. Schengen vizesi alabilmek için öncelikle başvuru formunuzu eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Her ülkenin Schengen vize başvuru formu farklılık gösterebilir. Bu nedenle dikkatli bir form seçimi yapmanız gerekiyor. Vize işlemleri sırasında aynı zamanda diğer evrakların da genel olarak hazırlanması ve vize ücretlerinin de yatırılması gereklidir. Schengen vizesine nasıl başvuru yapılır diye soranların öncelikle evrakları eksiksiz hazırlaması gerekiyor. Parmak izi, vize randevusu önemli detaylardır. Evraklar yanında vize ücretlerinin de ilgili mercilere yatırılması önemli detaylar arasındadır.
Schengen Vize İşlemlerinde Evraklar
Vize başvurusu yapacak kişilerin sorduğu önemli sorulardan birisi de Schengen vize başvuruları için hazırlanması gereken evraklar nelerdir sorusudur. Evrak listesi de yine ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Ancak genel evraklar arasında pasaport, ikametgah belgesi, yaşı küçükler için izin belgesi, biyometrik fotoğraf, parmak izi sonucu, vize ücreti yatırıldı dekontu, davetiye, başvuru belgesi, dilekçe mutlaka olması gereken evraklar arasındadır. Bunların yanında mesleki ve eğitim ile ilgili evrakların, evlilik evraklarının da bulunması gereklidir. Pasaportunuz yeni ise eski pasaportlarınızın da evrak listesinde bulunması önemlidir.
Schengen Vize Başvuru Ücretleri
Schengen vizesi alacak olan kişilerin ödeyeceği birtakım ücretler vardır. Schengen vize başvuru ücreti ne kadar diye soranlar için bu konuda net bilgi verilmesi kolay değildir. Çünkü Schengen vize ücretleri ülkeden ülkeye değişir. Aynı zamanda her yıl güncellenen ücretlerdir.
Çocuklar için Schengen vize başvuru ücreti de yine güncellenen ve ülkeler arasında farklı olan ücretlerdendir. Ancak yetişkinlerin aldığı vizeye göre biraz daha düşük bir ücreti vardır. Yabancılar için Schengen vize başvuru ücreti de alınan ücretlerden biridir. Bu ücretlerin eksiksiz ve güncel olarak yatırılması ve sonrasında alınan dekontun başvuru dosyasına konması gerekir.
Vize ücreti işlemleri sonrasında ise merak edilen bir diğer konu Schengen vize randevuları nasıl alınır konusudur. Vize randevularının alınma şekli konsolosluklara ve elçiliklere göre farklılık gösteriyor. Bazı randevular şahsen alınırken bazılarının online olarak alınması gereklidir.
Schengen Vizesinde Parmak İzi Uygulaması
Schengen vize başvuruları sırasında biyometrik veri beyanı (parmak izi) zorunlu mu sorusuna verilecek yanıt evettir. Bu uygulama için şahsen konsoloslukta bulunmak durumundasınız. Ancak bu uygulamadan 12 yaş altı çocuklar, parmak izi alınamayacak şekilde fiziki engeli olanlar ve Schengen ülkeleri tarafından davet edilen resmi üyelerin parmak izi muaf tutulmaktadır. Parmak izlerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Bir defa alınmış ise sonraki beş yıl içerisinde yenilenmesi gerekli değildir.
Önemli sorulardan bir diğeri ise 18 yaş altı başvuru sahipleri Schengen vize başvuruları için biyometrik veri beyanında bulunması gerekir mi sorusudur. 12 yaş üzerindeki herkes bu başvuruyu ve parmak izi uygulamasını yapmak durumundadır. Muafiyetler yalnızca 12 yaşın altında olanlar için geçerlidir.
Schengen Başvurularında Merak Edilen Konular
Schengen vize başvurularında yetki alanı sınırlaması veya bölge farkı uygulaması nedir? sorusu çok sık sorulan sorulardan birisidir. Her konsolosluğun bir yetki alanı vardır. Bu yetki alanına bakıldığında her birinin görevleri ve hizmet alanları ayrıdır. Bu nedenle vize başvuru sahipleri kafalarına göre bir vize başvuru merkezinden hizmet alamazlar.
Schengen vize başvurularında konsolosluğa gidecek miyim veya konsolosluk vize başvurunuz için mülakat yapar mı konusunda bu vizelerde genel olarak bir mülakat durumu olmadığı söylenebilir. Genelde bu vize türünde telefon aracılığı ile de görüşmeler yapılabiliyor. Amaç sadece başvuru sahibini daha yakından tanımaktır.
Schengen Vize Mülakatında Sorulan Sorular
Schengen vizesi mülakatında ne gibi sorular sorulur? Bu sorular birbirinden farklıdır. Her ülke farklı sorular yöneltebilir. Ancak genel itibari ile seyahat amacı, ne kadar kalınacağı, tanıdık olup olmadığı, eğitim ise detayları, iş ise detayları gibi konularda bilgiler isteniyor. Mesleğiniz, çalıştığınız pozisyon, eğitim dereceniz gibi konularda da çeşitli sorular yöneltilir.
Konsolosluk vize başvuru işlemi konsoloslukta devam ederken başvuru sahibinden yeni evraklar isteyebilir mi? Evet isteyebilir. Bu durum da yine ülkelerin vize prosedürlerine göre değişen bir durumdur. Aynı zamanda kişilerin yaşam şekline göre de ek evrak talebinde bulunabilirler. Medeni durumu değişmiş ise, düzenli bir işi yok ise ek olarak birtakım belgeler hazırlanması istenebilir.
Uzun süreli Schengen vizesi nasıl alınır? Sorusuna verilecek yanıt ise bu vize işlemini ilk defa yapanlar için uzun vize almak zordur. Turistik amaçlı olarak alınan vizelerde de uzun bir vize almak kolay değildir. Süreye genelde karar veren konsolosluklardır.
İki ya da Çok Girişli Schengen Vizesi Nedir?
İki ya da çok girişli Schengen vizesi nasıl alınır konusunda da birçok kişi merak içerisindedir. Bu vize türü bir ülkeye birden fazla defa giriş çıkış yapacak kişiler tarafından alınan vizelerdendir. Bu vize ile Schengen üyesi olmayan bir ülkeyi ziyaret etmeniz gerekebilir. Böyle durumlarda iki ya da çok girişli bir vize son derece önemlidir. Bu vizeyi alabilmek için vize başvurusu için Schengen ülkesinin kendi konsolosluğuna konu ile ilgili bir dilekçe yazmanız gerekiyor. Dilekçenin İngilizce olmasına dikkat edilmelidir. Seyahat planınız için de gerekli evrakları vermeniz önemlidir.
En uzun süreli Schengen vizesi veren ülkeler hangileri? Diye sorulduğunda ise farklı ülke isimleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu soruya net bir cevap mümkün değildir. Ancak ülkeler arası diplomatik ilişkiler durumu yakından ilgilendirmektedir. Eğer iki ülke arasında ciddi bir ticari ilişki var ise o ülkeden daha uzun süreli vize almak mümkün olabilir. Fransa, Hollanda, İtalya, Almanya, İsveç bu ülkeler arasında sayılabilir.
5 yıllık Schengen vizesi nasıl alınır sorusu da merak edilen ancak cevabı zor olan sorulardan biridir. 5 yıllık vize alabilmek için pasaportunuzda öncesinden 3 yıllık bir Schengen vizesi alınmış olması gerekiyor.
Vize Reddi Durumunda Neler Yapılmalıdır?
Vize başvurum reddedildi ne yapmalıyım? Böyle bir durumda yapılması gereken en önemli şey bu durumun hemen herkesin başına gelebileceğini bilmektir. Red gerekçesi birçok duruma göre değişebilir. Böyle bir durumda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Profesyoneller bu konuda son derece başarılıdır. Vize ret kararı karşısında tüm eksikleri personeller tamamlar ve yeniden bir başvuru yapılır. Bununla birlikte ret mektubunuzu saklayın ve daha sonraki başvurunuz için bu mektubu bir rehber olarak kullanın. Çünkü bu mektupta tüm gerekçeler detaylı şekilde belirtilir. Vize başvurusu yaptığınız koşulları düzeltin ve yeniden daha düzenli, eksiksiz bir başvuru için hazırlanın. Bu konuda profesyonellerden destek alabilirsiniz. Firmamız sizlere bu hizmetler neticesinde son derece detaylı hizmetler sunuyor ve profesyonel vize başvurusu yapmanızda önemli bir yol gösterici oluyor. Eğer vizeniz 2 ve 8. Maddelerden biri nedeni ret almış ise tüm rezervasyonları değiştirin farklı bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapın ve sonrasında vizenizi takibe alın. Biraz riskli olsa da bu yöntemi denemek çok zaman işe yarar. Vize başvuruları için profesyonel personellerimizden her zaman destek alabilirsiniz.
Schengen Vize Başvurularında 2015 Yılı Öncesinden Verilmiş Parmak İzleri Kabul Edilmeyecek?
Schengen vize başvurusunda bulunan kişilerin bazı prosedürleri ve kuralları yerine getirmesi gerekir. Bu prosedürler arasında uygulanması gereken bir işlem de parmak izi kaydıdır. Parmak izi bilgisi için vize başvurusunda bulunan kişinin parmak izi işlem merkezine giderek bu işlemi tamamlaması gerekir. Schengen vize başvurularında parmak izi alınan kişileri 59 ay boyunca tekrar parmak izi bilgisi vermesine gerek yoktu. Ancak 25 Eylül 2014 yılında başlayan parmak izi prosedürü 59 ayı tamamladığından dolayı vize başvurusunda bulunacak kişilerin tekrar parmak izi vermeleri gerekecektir. 2015 yılında parmak izi bilgisi veren kişilerin tekrar bu işleme tabi tutulacaktır. 2015 yılından önce parmak izi veren kişilerin parmak izi bilgileri kabul edilmemektedir.
Schengen Vizesi
Schengen vizesi, Schengen kategorisinde yer alan ülkelere yapılacak seyahatler için alınacak vize türüdür. Schengen kapsamında toplamda 33 ülke yer almaktadır. Bu ülkelerin çoğunluğu Avrupa Birliğine üye ülkelerdir. Schengen vizesi bulunan kişiler diğer schengen ülkelerine vizesiz geçiş yapma hakları bulunur. Yapılan schengen anlaşması ile schengen ülkeleri arasında geçiş yapmak mümkündür. Tüm schengen ülkeleri schengen vizesi için talep ettiği kurallar ve prosedürler küçük değişiklikler görülse de genel itibariyle aynıdır . Schengen vizesi bulunan kişiler 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatleri için diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler. İngiltere, İtalya, Polonya, Norveç İsveç, Amerika gibi birçok ülke schengen kategorisinde yer alır. Schengen vizesi bulunan kişiler vize başvurusu yaptıkları ülkelere giriş yapıp daha sonra diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Schengen vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle vize türünü belirlemeleri gerekir. Vize türüne uygun şekilde gerekli evraklar ve belgeler hazırlanıp seyahat edilecek ülkenin Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’ne vize başvurusu oluşturulmalıdır. Schengen vizesi için talep edilen evrakların ve belgelerin eksiksiz ve prosedürü uygun şekilde hazırlanmış olması gerekir. Daha önceden varsa schengen vizesi fotokopileri de vize dosyası içerisine konulmalıdır. Schengen vizesi ile ilgili gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması vize randevusu oluşturma gibi tüm vize işlemleri için kurumumuzdan yardım alabilirsiniz.
Schengen Vize Ücretlerine Şubat 2020’de Zam Geliyor?
Schengen vizesi kapsamında birçok Avrupa ülkesi bulunur. Schengen vizesi ile birçok Avrupa ülkesine geçiş yapılabilmektedir. Vize ücretleri her yıl farklılık gösterir. Schengen vizesi yetkilisi yaptığı açıklamada 2020 yılının Şubat ayında schengen vize ücretinde artış olacağını belirtmiştir. Konsolosluk harç bedelinin 80 Euro’ya çıkacağı belirtilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda 60 Euro olan schengen vize ücreti 80 Euro’ya çıkmıştır. Schengen vize ücreti Konsolosluk harcının araştırmacı, öğrenci ve 6 yaşından küçük kişilerin de alınmayacağı da belirtilmiştir. Yapılan değişiklik sonrasında ülkemizden schengen bölgesinde yer alan ülkelere yapılacak seyahatler için bütçe ayarlanmasını 80 Euro üzerinden yapılması gerekir.
Schengen Vizesi Nedir?
1995 yılında imzalanan schengen sözleşmesi sonrasında sözleşmede bulunan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Schengen bölgesinde yer alan iki ülke arasında serbest dolaşım hakkı verilmiştir. Schengen kapsamında bulunan ülkelere girişlerde ortak kurallar ve prosedürler uygulanır. Bu ülkeler arasında emniyet ve yargı alanlarında işbirliği yapılmaktadır. Schengen kapsamının dışında kalan ülkelerin bu ülkelere seyahatleri için schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da schengen bölgesinde bulunan ülkelere seyahat edebilmek için schengen vizesi almaları gerekir. Schengen vizesi bulunan kişiler 180 gün içinde 90 günlük seyahatlerinde schengen ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkına sahiptir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus hangi schengen vizesi sahiplerin öncelikle schengen vizesi aldıkları ülkeye giriş yapmaları gerekir. Daha sonra diğer schengen ülkelerine geçiş yapabilirler.
Schengen Vizesi Kapsamında Yer Alan Ülkeler
Avrupa Birliğine üye ülkelerinde bulunduğu toplam 33 ülke schengen bölgesi içerisinde yer alır. Schengen vizesi kapsamında yer alan ve Avrupa Birliğine üye olan ülkeler Almanya, Avustralya Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Hollanda, Fransa, İsveç, İspanya, Letonya, İtalya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Macaristan, Portekiz, Polonya, Slovenya, Slovakya Yunanistan’dır. Avrupa Birliğine üye olmayan ancak schengen kapsamında yer alan diğer ülkeler ise Norveç, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre ve İzlanda’dır. Schengen vizesi ve ücretleri hakkında güncel ve detaylı bilgi için kurumumuzla irtibata geçebilirsiniz. Kurumumuz tüm vize işlemleri için profesyonel ve deneyimli elemanları ile hizmet vermektedir.
Randevu için tıkla